duminică

" Muzica porneste de la inima si se adreseaza inimilor "...

Am lipsit cateva zile.. in care m-am tot gandit despre ce sa scriu... si datorita faptului ca fac muzica si ca muzica educa sufletul.. astazi m-am gandit sa incerc sa traduc un citat al lui George Enescu.. o parte din sufletul unui geniu.. un suflet ce vibra la fiecare sunet pe care vioara lui o nastea din arcus...

Enescu spunea.." Muzica oglindeste toate misterioasele ondulaţii ale sufletului, fără putinţa de prefăcătorie..".. daca trec aceste cuvinte prin sufletul meu... simt cum un amalgam de sentimenete mi se infiripa in inima... cred ca Enescu vrea sa aminteasca faptul ca Muzica este creata doar pentru oameni ce au suflet.. muzica este un dar divin pe care nu multi il au... muzica este modul prin care ii multumim lui Dumnezeu... muzica este nascuta din dragoste... muzica este o parte din Dumnezeu ce nu multi o inteleg.. iar muzicienii transpun aceasta divinitate prin intermediul sufletului lor.. divinitatea ajungand mai apoi la oamenii ce nu au acest har de a traduce divinitatea lui Dumnezeu... muzica se naste din suflet... din lumina.. din culoare.. si nu in ultimul rand din dragoste. Nu exista lume fara muzica.. cum nu exista nici viata fara apa.. sau flori fara culoare... muzica este meseria pe care mi-am ales-o.. o meserie ce implica suflet..talent..emotii..si nu in ultimul rand.. multa, multa munca.

Un comentariu:

  1. Te felicit pentru k imi place f mult cum scrii si mult succes in continuare. am ajuns din intamplare p blogul tau si promit k am sa mai revin.

    RăspundețiȘtergere